Voor het laatst Bijgewerkt  op 02-12-2017


 

OKVC knokt zich langs Stedum.

 Vanmiddag mocht er weer gevoetbald worden in Oldehove. Waar bijna alle wedstrijden zijn afgelast (alleen Poolster – Westerlee 2-3 ging door) had OKVC zijn velden prima in orde. Consul Tiemen Baar en zijn assistent van Mourik keurden rond half 12 het tweede veld van de Olhoofster vereniging goed en zo kon er om half drie onder winterse omstandigheden worden afgetrapt.

 Stedum was een voor OKVC geen bekende ploeg, wat de Olhoofsters wel wisten was dat bij winst de ploeg op 7punten werd gezet en OKVC steviger in de middenmoot terecht  zou komen. De stand geeft wel een vertekend beeld omdat sommige ploegen 2 å 3 wedstrijden minder hebben gespeeld vanwege afgelastingen.

 In een regenbuitje werd vanmiddag afgetrapt en al snel werd duidelijk dat Stedum OKVC het spel liet maken. De ploeg probeerde middels snelle counters gevaarlijk te worden. OKVC had wat moeite om het spel te maken en het tempo lag hiervoor ook te laag om echte kansen te creëren. Er werd slordig gevoetbald op een prima bespeelbaar veld. Stedum hield tegen wat het kon en ging daarbij in het eerste half uur al twee keer over de grens en de ploeg zag twee gele kaarten na harde charges. Het was vechten tegen de bierkaai voor Stedum want goudhaantje Sander Drijfhout werd goed ingespeeld in de zestien en draaide mooi bij zijn mannetje weg en 1 op 1 met de doelman maakte de goalgetter geen fout en tekende voor de 1-0.

 OKVC leek een beetje van slag en het ging minder goed voetballen. Doelman van der Zijl voorkwam nog een goal met puike redding op een vlammend schot van zo’n 25 meter. Deze redding betekende dat OKVC met een voorsprong kon gaan rusten en trainer de Vries zijn mannen kon toespreken om de 3 punten in Oldehove te houden, want dit was alles behalve zeker.

 De tweede helft kroop Stedum meer uit haar schulp. De ploeg ging aanvallender spelen en dwong OKVC steeds verder terug en een serie gevaarlijke corners werden allen vakkundig onschadelijk gemaakt door de sterk spelende verdedigers/doelman. Diezelfde verdedigers zorgden voor meer vreugde aan de bovenstilsterweg, want het was Edwin Slopsema die een vrije bal zeer fraai voor de goal bracht en aanvoerder en verdedigingsmaatje Delies kon zijn hoofd hard tegen de bal aan zetten en bracht de thuisploeg op 2-0. Even daarvoor was er ook al een goal gevallen uit zo’n vrije bal van Slopsema, alleen stond van der Helm buitenspel volgens de grensrechter.

Met de 2-0 was het verzet van de gasten wel gebroken en ze lieten zich steeds verder frustreren. Scheidsrechter Traa liet het teveel gebeuren en de wedstrijd leek even te ontsporen. Maar deze voorsprong deed OKVC goed, want Stedum ging steeds meer risico’s nemen en hier profiteerden de gastheren van door uit te lopen naar 4-0. Eerst was het Niemeijer die simpel kon binnentikken na goed voorbereidend werk van v/d Helm en 5 minuten voor tijd was het Gerd Groenewoud die op aangeven van Jelmer Korf de eindstand op het bord zette.

 

Een prima wedstrijd van de zwart-witte brigade uit Oldehove. Tegenvaller was het uitvallen van de flegmatieke technicus Sander de Boer. Hij moest zich na een half uur al laten wisselen met op het oog een behoorlijke knieblessure. Hopen dat hij zijn team weer kan helpen na de winterstop. Volgende week word er afgereisd naar Garmerwolde om de eerste seizoenshelft af te sluiten. Een belachelijke aanvangstijd van 12:30 zorgt er voor dat het puzzelen wordt voor de Vries want er zijn ook gewoon jongens die werken op zaterdagochtend, maar heeft GEO blijkbaar geen boodschap aan.

 

Op rapport:

 V/D Zijl: 8 Belangrijke reddingen en een clean sheet

Meijer: 8 Fel en vol energie, erg belangrijke kracht

Delies 8,5: Besliste de wedstrijd met mooie kopgoal

Slopsema 9: verdedigend niet te passeren en goede assist

V/D Helm:8 Verdedigend prima en aanvallend ook erg gevaarlijk

Jimmink:8 Controleur en baas op het middenveld

De Boer: ----viel al snel uit----

Groenewoud: 8 Scoorde wederom

Mollema:8,5 Werkte zich een slag in de rondte, had een goal verdiend

Drijfhout 7,5: goeie goal, maar moet voetballend meer brengen

Niemeijer:7 Speelde matig

 

Usai: 7,5 viel wederom erg sterk in

Korf: 7,5 moest na half uur al invallen en deed dit prima

Davids: te kort in actie voor beoordeling


OKVC verliest in Holwierde  

Op een koude zaterdagmiddag trok de brigade van trainer Bert de Vries naar het noorden van de provincie om het daar in Holwierde op te nemen tegen de plaatselijke VV. Trainer de Vries is geen onbekende in Holwierde. De Appingedammer heeft jaren voor Holwierde gevoetbald en ook zijn trainerscarrière begon op sportpark Katmis.

Sportpark Katmis is vernoemd naar een van de drie wierden die het dorp rijk is. Naast Katmis vinden we hier ook Holwirth en Bantsum. Deze plaatsen zijn begin 20e eeuw verenigd als Holwierde. Het dorp werd zwaar getroffen bij de bevrijding van Delfzijl. Student Sociale geografie en planologie Ennio Mos gaf al bij binnenkomst in het dorp aan dat dit typische naoorlogse bebouwing was. 

Van de 980 inwoners die het dorp telt trokken er zo’n 100 naar het sportpark om de wedstrijd te aanschouwen. Het veld was redelijk bespeelbaar, maar naar mate wedstrijd vorderde waren de glijpartijen ook frequenter. Met een behoorlijke windje was het koud vertoeven aan de zijlijn, maar de hoop op hartverwarmend spel en een lekker bakkie koffie maakte het toch wel aangenaam. Scheidsrechter vandaag was de heer A. Vegter uit Groningen. 

OKVC dat het vandaag ook zonder Martijn Delies moest doen (ziek), probeerde de thuisploeg gelijk onder druk te zetten en leek niet onder de indruk te zijn van de koploper. Alleen ging het druk zetten niet georganiseerd en Holwierde kon hier makkelijk onderuit voetballen. De trotse koploper is nog ongeslagen en heeft een goede balans in het elftal. Een solide verdediging met no nonsens attitude, een sterke as met creatieve middenvelders en een boomsterke spits met snelle jongens daarom heen.

Holwierde had het meeste balbezit en OKVC probeerde met snelle uitbraken gevaarlijk te worden, maar was vaak te slordig of onrustig. Duels waren er ook voldoende en de jonge scheidsrechter had moeite om consequente beslissingen te nemen, wat tot enige frustratie leidde bij zowel Holwierde als bij OKVC. Na een half uurtje werd de ban gebroken voor Holwierde. Centrale verdediger Ryan Semmens kon zo het middenveld oversteken en met zijn linkerbeen streepte hij de bal vol in de kruising achter de kansloze doelman van der Zijl. Hierna stroopte OKVC de mouwen nog maar eens op en ging feller spelen. Dit leidde tot meer dreiging voorin, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Mogelijkheden wel, maar de doelman van Holwierde is geen moment in de problemen geweest. Op slag van rust was er nog een mogelijkheid voor de jonge Ennio Mos, maar de keuze om de bal in een maal te volleren was niet de juiste en hij zag zijn bal ver over het doel gaan.

Na de rust wilde OKVC haar goede lijn van de laatste tien minuten doorzetten en de gastheren leken de controle even kwijt, leken want na 10 minuten werd spits Torbed weggestuurd en met een knappe kapbeweging in de ‘’16’’ speelde hij zich kundig vrij en prikte de bal achter de Olhoofster doelman. 2-0.

Een klap voor de gasten, maar nog geen 5 minuten later had het recht op een strafschop als linksback van der Broek de bal tegen zijn arm krijgt. OKVC heeft dit seizoen zo al 4 strafschoppen tegen gekregen, maar ondanks het appelleren van de OKVCers. Wuifde leidsman Vegter deze ‘’penalty shout’’ weg. Toch ging OKVC niet bij de pakken neerzetten en leverde strijd en inzet om de wedstrijd nog te kantelen. Dit siert de ploeg van de Vries, want in eerdere verliespartijen (LEO,SIOS) was deze mentaliteit ver te zoeken. Er worden stappen gemaakt.

OKVC ging risico’s nemen en bracht met Cristian ‘’Vieri’’ Usai een extra spits om een aansluitingstreffer te forceren. Hierdoor ontstonden er ruimtes voor Holwierde en in de slotfase wist de thuisploeg nog naar 3-0 te counteren via wederom Torbed. 

Uiteindelijk stond OKVC dus voor het eerst sinds 7 oktober weer eens met lege handen om 16:15. Hoeft de ploeg zich niet voor te schamen, want Holwierde was vandaag de betere ploeg. Deze week met zijn allen weer hard trainen en aankomende weken treft de ploeg Stedum en GEO en gaat dan de winterstop in.

Verdediger van der Helm was daar nog niet mee bezig; ‘’Ik ben aan het verbouwen thuis dus voordat John Williams met zijn klusteam de boel overneemt, moet ik nog even aanpoten. Daarom ga ik vanavond spare ribs halen bij Andre Dokter, zo kan ik nederlagen beter verwerken, want als ik de hele week in de put zit hierdoor kan ik niet verbouwen natuurlijk’’

Volgende week  (9december) 14:30 ontvangt OKVC nummer 9 Stedum aan de Boventilsterweg. Het belooft een mooi duel te worden en we zie u dan ook graag langs de lijn. Het gerucht gaat dat selectiespelers Meijer en Groenewoud zelfs weer enkele prijzen zullen verloten en als u niet wilt dat Jan Stavast weer met de rollade naar huis gaat kom dan gezellig langs in Oldehove.

Opstelling OKVC:

Van der Zijl: Dieleman, Slopsema (Usai/78), Meijer, v/d Helm; Mos (Drijfhout/73), Jimmink, De Boer; Mollema, Groenewoud (Korf/88), Niemeijer.


OKVC op eigen veld niet langs de Fivel 

Vandaag was het een bijzondere dag in Oldehove, niet alleen speelde het vlaggenschip van de plaatselijke VC thuis, maar ook Sint Nicolaas koos het sportpark aan de Boventilsterweg als zijn rendezvous punt. Met een heuse helikopter kwam de krasse knar aan op het voetbalveld wat veel publieke belangstelling opleverde. Zijn pieten wisten zelfs de warming up te onderbreken, met speciale wedstrijdenergie kruidnoten.

Voor OKVC dat volgende week aan mag treden tegen koploper Holwierde was het een belangrijke wedstrijd. Bij winst zou de equipe van trainer de Vries aansluiten bij de subtop, wat een bijzondere prestatie zou zijn voor de promovendus. Met de drie punten van vorige week bij Westerlee nog in de kledingtas was er voldoende vertrouwen. Ook kan de ploeg vertrouwen op het feit dat het al twee wedstrijden haar doel schoon heeft weet te houden en weet men dat het gewoon moeilijk scoren is tegen de zwart witte brigade. OKVC moest het vandaag naast de gebroeders Sieperda ook zonder de geblesseerde in bloedvorm verkerende Bert ‘’beckham’’ Reitsema doen. Daarnaast was Jasper Jimmink afwezig die in Amsterdam verschillende lezingen over de lastige casus hoe krijg ik mijn uien op het natte land droog, bezocht.

Trainer de Vries moest dus even puzzelen, maar kon gelukkig een aantal jongens uit het talentvolle 2e elftal mee krijgen, omdat zij hun wedstrijd afgelast zagen. N. Pieltjes, C Usai, B, Davids (nee niet het broertje van Edgar), D Dieleman, M v/d Beek begonnen hierdoor op de bank en spits Drijfhout die vorige week zijn tweede van het seizoen maakte, mocht zelfs in de basis starten. 

De wedstrijd op een goed bespeelbaar 2e veld van OKVC begon wat afwachtend van beide zijdes. Zowel de Fivel als OKVC kwamen niet echt aan voetballen toe hanteerden vooral veel de lange bal. OKVC kwam echter zoals vaker dit seizoen al vroeg op voorsprong. De in genade aangenomen de Boer stuurde Niemeijer diep en die vond bij de tweede paal de kleinste man van het veld en Gerd Groenewoud kopte in de 4e minuut feilloos binnen en liet de doelman kansloos. Een mooie aanval en dito goal van de gastheren wat resulteerde in een op dat moment verdiende voorsprong 1-0.

OKVC bleef gevaarlijk, maar ook kwetsbaar in de omschakeling. Wat al binnen de tien minuten de gelijkmaker opleverde. Een voorzet van de linksbuiten van de Fivel werd nog van richting veranderd, maar dit deerde spits Havinga er niet van de bal kiezelhard achter doelman van der Zijl te koppen. Nog geen 5 minuten later moest van der Zijl  wederom handelen, want een zeker doelpunt leek in de maak, maar met een uiterste krachtsinspanning wist de sluitpost van OKVC de bal uit de goal te ranselen. OKVC had het even moeilijk maar herpakte zich uiteindelijk nog voor het rust signaal. Na een half uur kwam OKVC dan ook weer op voorsprong. Ennio Mos stuurde Korf na een mooie 1-2 de diepte in die trok de bal strak voor en bij de 1e paal kon Niemeijer simpel binnen tikken. 2-1 OKVC had zijn voorsprong te pakken en kon deze zelfs uitbreiden na een gevaarlijke aanval over links. De bal werd prima teruggelegd en Korf had bal voor het inschieten, maar raakte de bal verkeerd en ook de rebound was niet aan Drijfhout besteed die iets te gehaast inschoot. Gerust werd er dus ook met een 2-1 voorsprong voor OKVC.

De tweede helft was van OKVC kant van bedenkelijk niveau, er werd onrustig gevoetbald wat leidde tot veel balverlies en daardoor veel omschakelen. Hierdoor werden de ruimtes tussen de linies erg groot en verloor de thuisploeg de slag op het middenveld. Een salvo aan corners leidde uiteindelijk de gelijkmaker in. De zoveelste gevaarlijke corner werd door verdediger Slopsema in eigen doel gewerkt. 

Dit was voor OKVC geen wake up call en het bleef eigenlijk slecht spelen. Gevaarlijk werd het amper nog en het waren de gasten uit Zeerijp die de beste mogelijkheden kregen, maar het was te danken aan v/d Zijl, Meijer, Slopsema, Delies en v/d Helm dat de bezoekers er niet met de winst vandoor gingen. Ook had ook OKVC een beetje geluk dat de voorwaartsen van de Fivel nou niet bepaald hun beste dag hadden gezien het aantal gemiste (grote) kansen. OKVC moest het doen met wat schoten uit de tweede lijn, maar maakte op basis van de tweede helft totaal geen aanspraak op drie punten. OKVC bracht nog wat verse krachten in de hoop toch de drie punten in Oldehove te houden. Maar uiteindelijk was het een puntendeling die gastheren ten deel viel.

Op basis van de tweede helft mag OKVC blij zijn dat het een punt behaalde, maar de ploeg is nu al 6 wedstrijden ongeslagen en daar mag het best trots op zijn. Volgende week de kraker tegen Holwierde waar trainer de Vries een historie heeft. ‘’ Ik ga op fiets volgende week en als we drie punten pakken fiets ik door naar Oldehove’’ aldus de in Appingedam woon achtende oefenmeester.

Verdediger Slopsema was ietwat teleurgesteld over deze wedstrijd; ‘’ Het is jammer, we halen zoveel weg achterin en dan bij zo’n corner stuit die bal op en schiet ik hem eigen goal, heel vervelend en ik denk dat ik huilend van het sportpark ga vandaag’’

Opstelling OKVC:

Van der Zijl; Meijer, Delies ©, Slopsema, v/d Helm; Mos (Davids/64), Korf, de Boer; Groenewoud (Usai/79), Drijfhout (Mollema/60), Niemeijer.


Okvc in matige wedstrijd dik verdiend langs Westerlee. 

De 2e verre uitwedstrijd voor de delegatie van okvc stond op het programma in en tegen Westerlee. Okvc mist nog steeds de geblesseerde gebroeders Sieperda en ook kon spits tevens topscorer Niemeijer er niet bij zijn wegens persoonlijke redenen.

Westerlee staat voor aanvang van de wedstrijd 1 plek hoger geklasseerd met 10 punten tegen de 9 punten van Okvc.

De wedstrijd begon moeizaam voor beide ploegen, de scherpte ontbrak in vele dingen. Gevaarlijk werd Westerlee niet, verder dan een rolletje van buiten de 16 kwam het niet. Na 25 minuten kwam een goede uitbraak van Okvc, Jelmer Korf werd diep gestuurd en ging voor eigen succes, deze poging ging naast terwijl Sander de Boer links van hem de ongekende vrijheid had om de 0-1 binnen te schuiven. Vlak hierna kreeg Okvc een domper. B. Reitsema raakt geblesseerd aan de hamstring in een sprint en wordt kort hierna ook vervangen door Groenewoud. In de 43e minuut is het wel raak! Na goed positiespel is het Jimmink die de bal op de 16 meter krijgt, het overzicht bewaard en de bal neerlegt voor de ingelopen Korf die de bal tegen de touwen schiet. 0-1. 1 minuut later krijgt okvc de kans op 0-2, Mollema word diep gestuurd en komt 1 op 1 met de keeper maar de keeper red op zijn inzet.

Na de rust komt Okvc beter uit de startblokken maar vergeet de 0-2 te maken. Mollema, Groenewoud, Mos en de Boer kwamen bij deze kansen toch wat scherpte tekort. Westerlee ruikt hierdoor bloed maar verder dan wat voorzetten en schoten van afstand weten ze het doelman van der Zijl niet moeilijk te maken. Het gevaarlijkste moment van Westerlee is een vrije bal van randje 16. Deze word hard en secuur over de muur geschoten en vliegt slecht enkele centimeters langs de kruising. Hierna volgen weer wat kansjes voor Okvc in een hectische tevens mindere fase. Helaas blijft de score steken op een 0-1 voor de bezoekers uit Oldehove die inmiddels al met 5a6-0 voor hadden moeten staan. In de 88e minuut is het dan toch raak, invaller Drijfhout die slechts 2 minuten in het veld staat verschalkt de doelman van Westerlee met de buitenkant van zijn linkervoet. Dit is tevens de eindstand.

OKVC is de laatste 5 wedstrijden ongeslagen en wist de laatste 2 wedstrijden geen tegengoal te incasseren. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Fivel en hoopt Okvc het gat met de onderste regionen te vergroten om goed mee te blijven doen in de middenmoot. Spits Niemeijer zal dan weer present zijn, Reitsema moet vrezen voor een terugkeer na de winterstop.


OKVC thuis simpel langs Middelstum

Als een ware herfstdag begon deze zaterdag maar om half drie scheen er een heerlijk zonnetje over het sportpark aan de Boventilsterweg in Oldehove. En gelukkig voor het publiek bleef het ook droog tijdens de wedstrijd. De regen voor de wedstrijd zorgde voor een heerlijk snelle grasmat vandaag wat tot een vermakelijke wedstrijd leidde, waarin OKVC niet in de problemen is geweest.

De gastheren kenden een wat onwennig begin als promovendus, maar blijft met deze overwinning inmiddels al 4 wedstrijden ongeslagen. Dit ondanks de lange afwezigheid van de ervaren en gebroeders Sieperda door vervelende blessures. Edwin als rustpunt op het middenveld en aanvoerder Sieperda met energie in de fronilinie. Des te vervelender dat trainer de Vries vandaag ook Slopsema en Reitsema zag uitvallen met blessures.

OKVC wou vandaag de punten in Oldehove houden en ging vanaf het begin in de aanval nam meteen het heft in handen. Middelstum kon maar moeilijk onder de druk uit voetballen en hanteerde vaak al snel de lange bal, tot enig gevaarlijk leidde dit amper want de verdediging van OKVC stond goed georganiseerd en keeper van der Zijl had een rustig middagje.

Bij vlagen liet OKVC leuke aanvallen zien, maar vaak was het te gehaast en daardoor te slordig. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong toen Ennio Mos zich knap vrijspeelde op het middenveld en met een prachtpass Reitsema wegstuurde over rechts. Die trok de bal strak voor en Niemeijer kon simpel binnenglijden 1-0. Dit leek OKVC goed te doen, want de ploeg zette door en Middelstum mocht van geluk spreken dat het met een minimale achterstand mocht gaan rusten. De ploeg had al wel gewisseld want na een half uur greep trainer Scholtens in door de gefrustreerde nr 10 die al geel op zak had er af te halen.

De rust had de gasten blijkbaar goed gedaan en de thuisploeg allerminst, want OKVC begon zwak en leek het even kwijt, maar Middelstum was niet bij machte hier van te profiteren en al snel stelde het middenveld onder leiding van de goed spelende Jimmink orde op zaken. De gasten moesten ook al snel hun laatste wissel gebruiken omdat hun robuuste stopper niet door kon.

OKVC nam het initiatief weer over en bleef gevaarlijk zo kon Niemeijer vrij inkoppen  -op aangeven van de energieke Korf- maar mistte de bal. Ook raakte Delies nog de lat en kon de keeper ternauwernood uit de scrimmage redden. Maar ontkomen was er niet aan vandaag voor de sympathieke bezoekers.

Danny Mollema gooide het duel in het slot na goed doorzetten in duel met de uitkomende doelman. 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. De thuisploeg voetbalde makkelijk en de moegestreden Middelstummers probeerden nog wel extra mensen naar voren te sturen, maar de Olhoofster was vandaag niet te passeren en het gevaar van de counter was er constant en als OKVC hier wat zorgvuldiger was geweest was het nog verder uitgelopen.

De grootste kans was voor Ennio Mos die zijn goede optreden kon belonen met een prachtgoal, maar omspeelde de keeper te ruim en moest uiteindelijk terugleggen op de ingevallen Groenewoud en die schoot maar centimeters naast.

Het bleef bij 2-0 vanmiddag en daar kon iedereen zich wel mee verzoenen. OKVC houdt voor het eerst dit seizoen de nul en blijft inmiddels al 4 wedstrijden ongeslagen.

Een belangrijke overwinning voor de equipe van de Vries dat met een goed gevoel het vrije weekend in kan.

Reitsema zei later ‘’Dit vrije weekend komt me wel goed uit, zo kan ik mooi herstellen en er in Westerlee weer bij zijn’’ ‘’ Het is jammer ik heb al vier assists gegeven dit seizoen en zit er gewoon lekker in en voel me fitter dan ooit, maar ik kom sterker terug’’ aldus Bert Reitsema. 

Opstelling OKVC:

van der Zijl; Meijer, Delies©, Slopsema (Dieleman/45),van der Helm; Jimmink, Korf, Mos; Mollema (Groenewoud/85), Reitsema (59/de Boer), Niemeijer.