Vrijwilligersplan 2023-2024

OKVC bloeit weer!

Na een aantal matige jaren tijdens de coronapandemie is er eindelijk weer een stijgende lijn bij OKVC. Niet alleen het ledenaantal stijgt, ook het aantal toeschouwers en de activiteiten zitten in de lift! Wanneer een vereniging groeit moet er meer gedaan worden. De huidige groep vrijwilligers geeft aan niet alles meer te kunnen bolwerken. Te vaak moeten dezelfde mensen inspringen bij een bardienst, een overleg, enz. Hierdoor gaat het plezier in het vrijwilligerswerk verloren, dat willen we absoluut niet! De rek is eruit. Dus moet er iets gebeuren om de toekomst te garanderen. Tijdens de bijzondere ledenvergadering van juni 2023 is, door de leden, besloten dat er een nieuwe opzet van vrijwilligerswerk bij OKVC moet komen. Het uitgangspunt hierbij is dat iedereen zich inzet voor de vereniging. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2024 van alle leden van OKVC wordt verwacht dat ze een steentje bijdragen. Dit geldt voor alle spelende leden vanaf 16 jaar en voor alle ouders van spelende leden tot 16 jaar.

 

Waar kun je aan denken?

Een bardienst draaien op de zaterdag, een bestuurskamerdienst draaien op de zaterdag, meehelpen met klussen, scheidsrechter bij de jeugd of senioren, helpen tijdens een activiteit, zitting nemen in een commissie of het bestuur, enz. Een overzicht van alle in te vullen werkzaamheden, vacatures en diensten staat onderaan deze pagina.

 

Hoe gaat dit werken?

OKVC maakt gebruik van een onlineprogramma genaamd “Inzetrooster”. Hierin staan alle diensten (kantine, bestuurskamer en scheidsrechters) voor een periode die gevuld moeten worden met vrijwilligers. Alle spelende leden (of ouders van) zijn ingeschreven in “Inzetrooster” en krijgen daar wekelijks een mail van met de vraag je in te schrijven voor een dienst. Je kunt ver vooruitkijken in de agenda. Naast de diensten in het inzetrooster kun je zitting nemen in een commissie of in het bestuur, je kunt (jeugd)leider/trainer worden of je aanmelden voor een klusploeg.

Je kunt morgen (donderdag 2 november) voor het eerst een mailtje van inzetrooster verwachten. We hebben iedereen ingeschreven op basis van het bekende emailadres bij OKVC. Heb je geen mailtje gehad voor het weekend? Of wil je een emailadres wijziging doorgeven? Dat kan naar één van de bestuursleden.

 

Wat betekent dit?

Dit betekent niet dat we van iedereen verwachten dat je alle weken iets doet, zeker niet! Maar als we met elkaar ervoor zorgen dat alle diensten gevuld worden wordt de druk op een kleine vaste ploeg vrijwilligers lager. Deze vrijwilligers blijven zich uiteraard inzetten, dat vinden ze namelijk hartstikke leuk!

 

Wat krijg je ervoor terug?

Op de eerste plaats krijg je er waardering voor terug! Hoe leuk is het om met elkaar ervoor te zorgen dat er met plezier gevoetbald kan worden bij OKVC! Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen binnen en buiten de vereniging. Als vereniging willen we je graag ondersteunen. Dit kan in de vorm van een cursus (IVA: Instructie Verantwoord Alcohol schenken, trainerscursus, scheidsrechtercursus of iets op gebied van sportbesturen of voetbalbeleid). Daarnaast organiseren we jaarlijks een leuke vrijwilligersavond!

 

Hoe kan ik meer informatie krijgen?

Er worden inloopavonden georganiseerd om uitleg te krijgen over het plan en de verschillende werkzaamheden. Daarnaast sta je als nieuwe vrijwilliger nooit alleen voor een dienst! Als bestuur en vaste vrijwilligersgroep willen we ervoor zorgen dat je meegenomen wordt in de werkzaamheden bij OKVC.

 

Inloopavonden in de kantine van OKVC:

21 november 19:30 – 20:30 uur

29 november 19:30 - 20:30 uur

7 december 19:30 - 20:30 uur

 

Heb je een creatief idee, wil je meedenken of heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de bestuursleden.

 

We hopen dat iedereen op een mooie en eigen manier een bijdrage gaat leveren aan OKVC.

 

Bestuur OKVC

Overzicht Werkzaamheden Vacatures En Diensten OKVC
Word – 15,8 KB 169 downloads