Voor het laatst Bijgewerkt  op 07-02-2020


 

Wedstrijdverslag 25-01-2020; Poolster 3 - OKCV 3

“Nog 5 minuten” 

Zaterdagochtend, 11 uur. Tijd om te gaan om de wereldreis naar Spijk in te zetten om eens te kijken bij Poolster. Maar goed, voordat we konden vertrekken ontbraken er nog een aantal. Nou ja, een aantal… Buiten het feit dat er meer afmeldingen dan aanmeldingen waren binnen het derde, had coach Arjen toch een aantal van het tweede zo gek gekregen om met ons mee te gaan op tournée.

Tegen die tijd dat iedereen er was, sigaretje te hebben gerookt en een discussie te hebben gevoerd over wie er nou allemaal gingen rijden (uiteindelijk bijna iedereen) konden we ruim 20 over vertrekken. Aangekomen bij Spijk hadden we nog precies 15 minuten over om en om te kleden en tactiek bespreking, al was dit niet zo spannend met 12 man, en een warming up te doen. Vijf minuten voor de tijd begonnen vol goede moed aan de warming up terwijl de tegenstander, al warm, uitbundig en jubelend een fotoshoot ging maken omdat het hele team compleet was.

Fluitje, de wedstrijd begon. Iedereen op scherp. Klaar om in deze kou te gaan vlammen. Onze twee kersverse talenten Simon & Rens stonden samen met onze vaste supporter Wilrik, vlagger Benny en bankverwarmer Evert klaar om te gaan genieten van een niet zo’n spannende wedstrijd dan verwacht. Over het spel weinig te zeggen. Korte tikkjes volgden de lange ballen op en andersom. De Poolster typerend als een stel jonge, impulsieve sprintjongens wie graag op de lange bal speelden. De laatste man Michiel schoof alles weg wat maar in de buurt van de goal kwam en anders stond Rob er nog. En toen kwam het moment in de tweede helft. Het moment dat de oudste man, maar de man met een enorm doorzettings- & uithoudingsvermogen naar voren. Henk de tank scoorde en bracht OKVC op voorsprong. De tweede helft volgde al snel. Een aantal spelers hebben nog wat suikerwater gedronken van Joel Beukers voor de extra gains en energietjes. Poolster probeerde terug te komen OKVC daarin tegen kort er bovenop wat tot frustraties leidde bij de tegenstander. De laatste minuten ging het bijna mis en brak de tegenstander los, met een vervelend stuitballetje gevolg met een aantal corners wist van Straten het goal toch schoon te houden. Tevreden met enkele blauwe/open knieën door het kunstgras en met spierpijn konden weer rechtsomkeert maken naar huis of om bij het eerste te kijken. Tot de volgende ronde!

28-01-2020,

Hofman


Wedstrijdverslag 21 september ’19

OKVC 3e versus ONDERDENDAM 1e

Geen wolkje aan de strakblauwe hemel, volop zon met een licht briesje wind. Aangekomen bij de Kooi waar in alle rust onze geliefde trainer zat te genieten met een koude cola in zijn hand van het aangename temperatuurtje van een graadje of 24. Maar al snel werd de rust omgezet in energie. De één na de ander kwam binnen met volop enthousiasme want vandaag was de allereerste wedstrijddag van het 3e  van OKVC. Nou ja, iedereen. Er was ook een uitzondering genaamd Yannick die voor het eerst een beetje stil was door afgelopen netwerkavondje de nacht of nou ja ochtend ervoor. Desondanks een heugelijk feit waar ze direct voor de uitdaging werden gezet om tegen het eerste van Onderdendam thuis te spelen. Je voelde de spirit en de energie in het team om weer te gaan vlammen en leuk om elkaar na een (kleine) week weer te zien. De allereerste wedstrijd, de oefenwedstrijd tegen het 5e van de mannen van Grijpskerk.

Na een onrustige start, zonder enige voorbereidingen qua teamopstelling en tactiekbespreking begonnen we de warming up. Ook wel weer bijzonder was dat tijdens deze warming up onze nieuwe boer klaar om te debuteren tijdens zijn eerste officiële wedstrijd zonder spelregelbewijs met geleende spullen zijn hamstring kapot schoot. Geblesseerd, pech. Toen kwam de ware trainer naar boven en regeerde met harde hand 5 minuten voor tijd om de tactiek door te spreken.

Het startschot werd gegeven door onze welbekende scheids de heer Bosma (zie figuur 1) met onze energieke aanvoerder Dion Dieleman. De frisse energiek en toch wel een beetje gespannen was te voelen door het hele team. Het jonge team van Onderdendam zette het 3e op scherp. Zelfs de startende bankverwarmers de heer van Herten, Hofman en een minuutje of 20, getourd vanaf Schiphol, later de heer J. Ludema waren hun taak niet aan het uitvoeren. Staand langs de kant, geïnteresseerd met wat toejuichende kreten. De eerste helft verliep spoedig. De twee teams stonden sterk tegenover elkaar en creëerden aan beide kanten kansen. Zo af en toe stond de sterke aanval van Onderdendam op het punt om door te breken maar op één of andere manier wisten Dion en Jeroen er toch weer tussen te springen. Dit was ook wel te merken voor Jeroen, want gedurende de eerste helft werd zijn kop steeds rooier waarna na de fluit van pauze vriendelijke aan de coach verzocht om op de bank te starten. Toen kwam het moment, Wowa aan de bal en wist hem met een fraai schot binnen te schieten. WOOOOOOOOOOOOWWWWWWAAAAAAAAA. Wat een goal. 1-0. Al snel probeerde Onderdendam terug te komen, waarna OKVC wat overhevelt werd. Een fout in de verdediging en een knullig, onhandig schot maakte dat de bal over de tenen van Rob -wie al vanaf begin lekker in de wedstrijd zat- langs schampte het goal in. 1-1. Rust.

De rust. Thee. Na wat discussie over wie de thee wou zetten was Marco de gelukkige. Met een wat praktischere insteek dan normaal. Een pot heet water, een stapel bekers en wat theezakjes maakte de (tegen-)spelers al snel tevreden.

De tweede helft is met een felle start gelost door Sander. Als team voldoende druk zetten met een lichte tactiekswijziging door wat meer op doel proberen te schieten dan mooi op te bouwen. De keeper van Onderdendam wou graag meters maken en hield niet zo van duiken en deze voordelen, soort nadelen voor hem, maar die moet je benutten. Maichel ingeschoten door Dennis die in de tweede helft bij de wedstrijd aan kwam schuiven. Maichel keepte goed en heeft gedurende de pot het doel schoon gehouden. Jaime bijgeschoven in de basis. Ricky B. in de aanval, kreeg een perfecte pass en wist hem rechtsboven richting de kruising tussen de palen te plaatsen. Alleen onze Arjen Robben aka Jaime, wie zijn hoogtepunt nog moest komen, stond buitenspel waar de bal langsschampte. Afgekeurd. En toen. Toen gebeurde er een wonder. Een ware Arjen Robben ontpopte in Jaime. Hij kreeg de bal aangespeeld, ging in actie en was niet te stoppen. Schreeuwend langs de lijn dacht hij de bal naar linksachter af te spelen, besloot hij om door te spelen. Kapte de speler op rechts af naar binnen toe en schoot in het rechterhoekje in het goal. Hoppa, 2-1. Jaime wist spontaan ook niet meer hoe hij moest kijken. Al snel merkte je dat de teamspirit toenam en de tegenstanders onderling meer geïrriteerd waren. Zo af en toe wist de scheids niet precies meer of het nou uit was en was de aanval van Onderdendam hun acteerkunsten aan het oefenen. Kreten vanaf de zijlijn dat Onderdendam wel wat ruiger mocht gaan spelen omdat de scheids zijn kaarten thuis had laten liggen. Af en toe chaos op het veld door wat korte tikjes op het middenveld en balverlies aan beide kanten. Yannick die links en rechts mid door elkaar hield, wist zo af en toe de bal af te pakken desondanks er een flank relatief open lag. Toen kwam Ricky B. weer aan de bal en wist hem dit keer legaal binnen te schieten. 3-1, wat een stand en uiteindelijk ook de eindstand. De goal is alleen toegekend aan Maichel Verbeek. Maar verwachting is dit misgegaan door de knappe foto van onze Ricky B. op de app (zie figuur 2).

Trots op wat het team gepresteerd heeft tegen het 1e, jonge team van Onderdendam. Zelf zie ik veel potentie en zie ik ruimte voor ontwikkeling om deze poule ‘even klaar te spelen’. Hiervoor hebben we hulp nodig. Hulp nodig voor buitenstaanders. Zo hebben we onze competenties ontwikkeld direct na de wedstrijd o.b.v. samenwerken en ruimte om te leren van anderen ook wel ‘globaliseren’ of ‘duurzaam handelen’ in Groningen. Samen met bijna het hele team FC Groningen de overwinning hebben toegejuicht tegen PEC Zwolle met een afsluitend goud gele rakker (figuur 3) in de stad, waaruit het team eigenlijk is opgericht. Al bevorderde dit de competentie ‘zelfsturen’ niet echt.

Geschreven 24-09-2019,

Evert Hofman te Oldehove


OKVC 3 - Grijpskerk 5

Vandaag speelden we de eerste westrijd in het nieuwe 3e van OKVC,

De wedstrijd begon OKVC sterk, we speelden de bal leuk rond en de verdediging stond goed, na 20 minuten werden we wat slordiger ook doordat Grijpskerk meer de aanval zocht. in een snelle counter werd een perfecte pass klaargelegd voor de voeten van De Boer, deze scoorde een mooie goal van een moeilijke bijna onmogelijke hoek. 1-0  hierna werd het voetbal bij beide partijen wat slordiger, Grijpskerk kwam nog met een poging van buiten de 16 maar V Straten kon dit schot knap redden. Rust!

Na rust werd het interessanter, Wowa kreeg snel na rust een 1 op 1 kans en schoot deze keurig binnen. 2-0! Hierna volgde weer een korte rommelige fase waarin beide partijen kansen kregen, maar het was Grijpskerk dat voor de goal een grote kans had en maakte de 2-1. In de laatste kwart van de 2e helft kwam OKVC op stoom en het begon ook langs de zijlijn te leven. Sam scoort een zondagschot en schiet hem binnenkant paal binnen.  3-1!  okvc hierd hierna nog goed de druk en kreeg meerdere kansen. ook de Nieuwe Boer Evert kopte 2 ballen nipt over de goal.  Uit een vrije bal van Sander keerde de keeper en kon Jasper simpel afronden. 4-1! Goed gestreden voor de eerste overwinning en op naar volgende week als Onderderdendam 1 op bezoek komt.

Weening


OKVC Verzaakt niet in Stedum

 Na een knotsgekke competitie dit seizoen stond vandaag de laatste speelronde op de agenda in de 4e klasse D. De kampioen is al bekend (Holwierde) een ook de nacompetitie plekken voor promotie leken al wel ingevuld. Onderin was het echter spannend. Doordat SGV zich (5 wedstrijden voor het einde) als rode lantaarndrager terugtrok uit de competitie ging de competitie op de kop. Sommige ploegen moesten 6 punten inleveren terwijl andere teams SGV nog niet tegen waren gekomen en dus geen punt in hoefden te leveren. Een rare zet van SGV wat niet getuigt van veel sportiviteit in Schildwolde. Onderin is het spannend dus. Voorafgaand aan de wedstrijd in Stedum, stond de equipe van trainer Nube op een veilige plek, maar bij verlies van OKVC en winst van Corenos zouden de Stedummers nacompetitie tegen degradatie moeten voetballen.

OKVC was niet van plan cadeautjes uit te delen en kwam naar Stedum toe om te winnen. Met (lang) geblesseerde spelers als Pieter Sieperda en Niemeijer terug in de selectie betrad OKVC het zonovergoten sportpark in Stedum. De opdracht was duidelijk, winnen vandaag en daarmee allicht de competitie nog een Houdini-twist te geven. Het spel was in de eerste minuten van bedenkelijk niveau. Stedum had niet veel creativiteit en OKVC was slordig en had moeite om over de warmte heen te komen, het keiharde veld hielp hier ook niet bij. Sociaal Geograaf in wording Ennio Mos wist te melden dat de grond hier zeeklei betrof en dat was behoorlijk hard geworden onder de brandende zon. Het tweede deel van de eerste helft leek OKVC zijn spelletje te hebben gevonden, met een paar mooie combinaties werd er een serie aanvallen opgezet die leidden tot wat kansen, maar toch werd er gerust met de brilstand.

In de rust kwam het nieuws binnen dat Corenos voor stond tegen FC LEO.

(FC LEO verloor zijn laatste drie wedstrijden waarvan 2x van Corenos en met maar liefst 2-11 van SJS, Het sportieve eergevoel is in Leens ver te zoeken, ambitie hebben ze blijkbaar niet in Leens)

Beide ploegen leken in de tweede helft nog steeds onder de warmte gebukt te gaan, maar na een kwartiertje ontbrandde de wedstrijd na een goal van Stedum, de Stedummer spits kon in de ‘’16’’ worden aangespeeld en met zeeën van tijd wist hij de bal achter doelman Van der Zijl te prikken. OKVC was hierna wakker en het duurde niet lang voordat de Timon van de Helm show begon. De Olhoofster Spits met roots op het Hogeland kopte eerste de gelijkmaker binnen, om daarna OKVC ook voorsprong te zetten na een corner van de sterk invallende Mos, wederom met het hoofd.

OKVC kreeg nu ruimte want Stedum had een punt nodig en ging daar volle bak voor spelen. De krachten waren bij beide teams wel aardig op, waardoor het hele veld open kwam te liggen wat zeker niet onaantrekkelijk was voor het aanwezige publiek.

Kansen waren er met name voor OKVC, maar van der Helm mistte met zijn voeten na een prachtige pass van Ennio Mos. Van der Helm wou namelijk alleen scoren met zijn hoofd, de man die de training regelmatig verlaat omdat hij in de storingsdienst zit maakte namelijk ook de 1-3 met zijn kop. Een prachtige voorzet van de uitblinkende de Boer werd tussen twee man in binnen geknikt door van der Helm. OKVC leek de buit binnen te hebben, maar Stedum scoorde nog de aansluitingstreffer (2-3), verder kwam de ploeg van Nube niet en mag zich nu gaan richten om nacompetitie voetbal tegen degradatie omdat Corenos inderdaad won in Leens.

OKVC leverde een puike prestatie vandaag door ‘’gewoon’’ te winnen. Ommekeer was de invalbeurt van talent Ennio Mos. Die een bepaalde rust in zijn spel meebracht die vandaag nodig was bij de Olhoofsters. Sowieso hadden de Mosjes een goed weekend, want bij het tweede elftal ging het ook moeizaam, maar daar bracht (16jarig) broertje Otis redding en waardoor ook het tweede elftal 3 punten binnen sleepte.

Een seizoen met ups en downs voor OKVC, wat naar verluidt maar afscheid neemt van 1 speler. Bert ‘’ Brutus’’ Reitsema ziet geen mogelijkheden om zijn werkschema met het topsportklimaat bij OKVC te combineren en hangt zijn schoenen definitief in de wilgen. We hopen je nog eens langs de lijn te zien Bert. Volgend seizoen moet OKVC als team wat stappen maken, maar de club mag trots zijn op de eigen jeugd die een goede ontwikkeling doormaakt en langzaam op jonge leeftijd al basisspelers in 1 worden. Een prima ontwikkeling bij de club die op termijn zeker een rol gaat spelen in deze leuke 4e klasse D.

Opstelling OKVC:

v/d Zijl; Meijer, Delies ©, Slopsema, Groenewoud (’60 Mollema); Jimmink, De Boer, Korf (’50 Mos); v/d Helm, Reitsema (’12 Sieperda), Niemeijer.


OKVC in 45 minuten langs Westerlee

 Na de prachtige zege in Roodeschool vorige week tegen Corenos mocht OKVC vandaag de kicksen weer aantrekken om te strijden tegen ‘’het andere oranje’’ uit Westerlee woonplaats van zangduo Lucas & Gea, wie kent ze niet.

Voor trainer De Vries was het even puzzelen want  de ziekenboeg zit aardig vol bij de Oldehoofsters. Na de gebroeders Sieperda en Niemeijer stonden nu ook Korf en Meijer aan de kant. Jongeling Weening mocht daardoor weer op de linksback positie starten en deed dit naar behoren.

Op een hobbelig veld was het lastig om goed voetbal te spelen. OKVC liet Westerlee dan ook vrolijk pasen. Gevolg was dan ook een rommelige wedstrijd waarin veel fouten werden gemaakt. Zo’n fout leidde in de 16e minuut tot een dot van een kans voor de gasten, maar de goed ingeschoten bal werd prachtig gepareerd door doelman Van der Zijl. Ook OKVC kreeg een aardige kans als Danny Mollema goed doorzet op rechts en de bal prachtig voor de goal slingert, de volledig vrijstaande Slagter miste de bal echter op een haar na de bal.

Na 20 minuten werd een lange bal niet goed verdedigd door de gastheren en doelman Van der Zijl kwam zijn kooi uit. Hij werd simpel omspeeld en de bal werd keurig breed gelegd en binnen geschoten door Westerlee 0-1. Het antwoord van OKVC kwam heel rap. Een (Zeldzaam) prachtige aanval van OKVC leidde de goal van Usai in. Een combinatie tussen de Boer en van der Helm gaf de laatst genoemde de tijd om een goed voorzet af te leveren en de Vieri van OKVC kon bij de tweede paal simpel binnenschieten 1-1.

OKVC had de geest te pakken en rook dat er meer in zat. De equipe van de trainer de Vries kreeg ook nog eens hulp van de doelman van Westerlee. Een simpele voorzet leek een vangbal te worden, maar de doelman liet de bal uit zijn handen, in het doel glippen. Van der Helm kon zijn armen de lucht in steken, want de goal kwam op zijn naam en was vandaag wederom belangrijk voor zijn team, want met een goal en een assist was hij bij alle Oldehoofster goals betrokken vandaag. Hulde.

Na de rust was het heilige vuur wel wat gedoofd en kwam OKVC nog een paar keer goed weg, maar de overwinning was dik verdiend en OKVC speelt zich hier mee nagenoeg veilig en zal daardoor ook volgend jaar weer 4e klasser zijn. Iets waar men in Oldehove best trots op mag zijn! Volgende week weer knallen, maar dan in Sauwerd waar OKVC nog een spreekwoordelijk appeltje mee te schillen heeft.

 

 


OKVC hard onderuit in Spijk

Een week met behoorlijke nachtvorst zorgde er voor dat in de 4e klasse D alle wedstrijden werden afgelast, op de wedstrijd Poolster – OKVC na. De wedstrijd werd afgewerkt op het nieuw aangelegde Spijkster kunstgras. OKVC moest het vandaag bovenop de bekende blessures (gebroeders Sieperda) ook doen zonder V/d Helm, Groenewoud en Reitsema die allen geveld waren door het griepvirus. Door de afgelasting van het tweede elftal kon trainer de Vries wel een beroep doen op Mos, Usai en Weening, laatst genoemde mocht zelfs meteen zijn basisdebuut op de linksback positie maken.

Ondanks de kou trokken er aardig wat supporters naar het pittoreske Spijk, waar ‘’het torentje van Spiek’’ - ooit prachtig bezongen is in de Ede Staal klassieker Mien Hogelaand - boven het dorp uit torent.

OKVC had een duidelijke tactiek vandaag en die was anders dan de afgelopen weken. OKVC besloot rustig in te zakken en de Spijksters het spel te laten maken. Poolster greep deze kans met beide handen aan en begon vol op de aanval. Wat leidde tot enig gevaar voor de goal van v/d Zijl. Het dichtst bij de openingstreffer was aanvaller Johan de Groot, maar een sublieme redding van de Olhoofster Goalie voorkwam een snelle openingstreffer. Het bleek slechts uitstel van executie, want na een kwartier voetbal was het Tom Dijkman die bij de tweede paal helemaal vrij stond en tekende voor de 1-0.

Poolster bleef vrolijk combineren en OKVC werd het kastje naar de muur gestuurd en was overal te laat. Tweede ballen werden amper gewonnen en de zwart-witten lieten het allemaal gelaten toe. Toch kregen de gasten een prima kans op de 1-1. Een goede interceptie en dito pass van Jimmink zette Niemeijer alleen voor doelman Bos, maar zijn inzet (slap wippertje die makkelijk verdedigd kon worden) was tekenend voor de instelling van OKVC vandaag, geen beleving en geen overtuiging. Dit kwam de mannen uit Oldehove duur te staan, want twee dode spelsituaties, waar twee keer niet adequaat werd opgetreden zorgden er al gauw voor dat het 3-0 was bij rust.

Eenzelfde scenario als vorige week tegen de Heracliden. OKVC vind het wel prima en geeft de wedstrijd in een half uurtje weer helemaal weg. Doodzonde, want OKVC heeft een prima seizoen als promovendus en hoeft deze wedstrijden niet zo te verliezen.

De tweede helft begon wat rustiger en Poolster had ook niet zo’n haast meer. Het bleef lustig combineren en het moet gezegd dat de Spijkster het kunstgras prima onder de knie hebben, want er zaten er paar hele mooie aanvallen tussen. Toch was het OKVC dat al eerste scoorde in de tweede helft. Invaller Slagter had binnen 5 minuten meteen invloed op de wedstrijd als hij in de ‘’16’’ getorpedeerd word door doelman Bos. De penalty betekende 3-1 en OKVC dacht misschien nog wel een kansje te hebben. De Olhoofster ambities konden echter meteen de weer de koelkast in, want 5 minuten later was de marge weer 3 na een vrije bal van linksback Kok. 4-1. OKVC gooide de handdoek, wat uiteindelijk ook nog leidde tot de 5-1 en 6-1.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor OKVC. De ploeg kan prima mee in de 4e klasse, maar zal dan wel elke wedstrijd alles moeten geven. Dit gebeurde vandaag niet en de equipe van trainer de Vries kreeg dan de deksel ook goed op de neus. Volgende week wacht FC LEO en die ploeg wist in de eerdere ontmoeting OKVC ook flink pijn te doen. Tijd voor de Olhoofster mannen om de rug te rechten en de supporters aankomende zaterdag in ieder geval een gezonde dosis strijd voor te schotelen.

Opstelling OKVC:

V/d Zijl; Davids, Delies ©, Slopsema (’58 Slagter), Meijer, Weening (’33 Usai); Mollema, Jimmink, Korf, Drijfhout (’33 de Boer); Niemeijer.


OKVC Verliest nipt van de Heracliden

Na wat sneeuw schuifwerk aan de Boventilsterweg en het kalken door de P. Bogema lag er in Oldehove een prima veld om op te voetballen. Naast SJS – Westerlee was dit de enige wedstrijd die niet werd afgelast in de 4e klasse D.

OKVC was op een aantal plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen SGV vorige week. Bert Reitsema die vorige week nog op de bank begon stond vandaag in de basis ten koste van Sander Drijfhout. Ook begonnen Mollema en Slopsema op de bank.

OKVC startte net zoals vorige week met volle pressie op de verdediging van de heren uit Uithuizermeeden. Die konden hier aardig onderuit voetballen en waren dan ook de bovenliggende partij. De eerste kans was echter te noteren voor de gastheren uit Oldehove. Slagter stuurde Niemeijer met een mooie steekpass diep, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit en keeper Medema kon de bal simpel oprapen. Ook kregen de Heracliden kansen, maar keeper van der Zijl kwam amper in de problemen. Dezelfde doelman was echter kansloos als na zo’n half uur Gustina een schot op doel afvuurde, zijn poging werd van richting veranderd en belandde zo in het doel van OKVC 0-1.  OKVC leek van slag, want amper een 5 minuten later lag de bal alweer achter doelman van der Zijl. Een prima uitgespeelde aanval van de gasten met als eindstation M. De Boer zorgde voor de 0-2.  

Hiermee was het hek van de dam, want niet veel later lag de 0-3 ook al in het netje. Mark Knol maakte zijn 150e competitietreffer voor de Heracliden en OKVC leek voor een onmogelijke opgave te staan. In een tijdsbestek van 8 minuten had  de equipe van trainer de Vries de wedstrijd weggeven.

Toch stroopten de Olhoofsters hun mouwen nog eens op, want leidde tot een harde overtreding van Meijer die bestraft werd met geel en vlak voor rust maakten de gastheren hun aansluitingstreffer. Wederom Slagter stuurde Niemeijer weg en deze maakte dit keer geen fout. Het was nog even onzeker, want zowel de scheidsrechter van dienst als de verdedigers van de Heracliden dachten dat de bal via het zijnet de goal was binnengegaan. De scheidsrechter raadpleegde zijn assistent en die beaamde dat het een goal was. Gelukkig voor OKVC dat de assistent zijn werk eerlijk en neutraal deed. 1-3.

De tweede helft ging OKVC nog meer druk zetten op de gasten, wat leidde tot penibele situaties voor de goal van Medema. Niemeijer mistte twee kansen en Slagter kon niet profiteren van een fout van de doelman. De ingevallen Slopsema bracht de bal een aantal keren gevaarlijk in wat in de 67e minuut leidde tot de 2-3. Niemeijer kon de ingebrachte vrije bal van Slopsema vrijstaand inkoppen. Trainer de Vries wisselde hierna meteen aanvallend om de gelijkmaker te forceren, hierdoor gaven de gastheren wel de nodige ruimte achterin weg wat leidde tot een salvo corners voor de Heracliden die een kwartier lang alleen maar corners mochten nemen.

Toen Heraclied Enno Braam zijn tweede gele kaart zag na een doldwaze overtreding (zijn eerste gele kaart was twijfelachtig) begon OKVC nog meer aan te zetten, maar helaas waren de 90 minuten inmiddels verstreken en was er geen tijd meer voor de gelijkmaker. 

Een jammerlijk verlies voor OKVC dat bezig is aan een prima serie, maar zichzelf vandaag in de voet schoot door de wedstrijd zo simpel weg te geven. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd in Spijk op het programma tegen Poolster. OKVC kan zich dan revancheren en voortborduren op een goede tweede helft, maar zal moeten leren van de eerste helft. 

Opstelling OKVC.

v/d Zijl; Meijer(’70 Drijfhout), Davids (’45 Slopsema), Delies © , v/d Helm; Korf, Jimmink, de Boer (’65 Mollema); Reitsema, Slagter, Niemeijer.


OKVC komt sterk uit de winterstop

 Na een winterstop vol activiteit mocht OKVC vandaag weer de wei in voor competitie verplichtingen, uit bij SGV uit Schildwolde. Traditioneel werd deelgenomen aan het Leekster Voetbalgala. De Oldehoofster afvaardiging weerde zich kranig, maar mocht na de 1e ronde haar biezen pakken. Positief nieuws was er ook, trainer Bert de Vries heeft zijn contract verlengt en zal ook volgend seizoen de hoofdtrainer zijn bij de oudste club uit het Westerkwartier.

 OKVC moet het helaas nog steeds zonder de gebroeders Sieperda doen, maar daarentegen keerde Bert Reitsema terug in de selectie en begon op de bank vandaag. Trainer de Vries moest het vandaag wel doen zonder Gerd Groenewoud, die als een ware Alberto Tomba een weekje de bergen bedwingt en Jasper Jimmink, die naar de kleine maan zoekt met het ei in zijn rug op Lanzarote.

 Jonge jongens kregen hierdoor wel een kans om te beginnen, zoals al vaker dit seizoen liet Bowe Davids zien prima mee te kunnen op dit niveau, Sander Drijfhout zag zijn goeie vorm voor de winterstop ook beloond met een basisplek en hield zo Bert Reitsema op de bank. Mooi was het ook het basisdebuut van de pas 16 jarige Jorn Slagter zoon van cassisliefhebber en clublegende Henk Jan Slagter (80 goals).

 OKVC begon in Schildwolde fel en de boodschap was duidelijk. De thuisploeg onder druk zetten vanaf de 1e minuut, wat al binnen 5 minuten leidde tot een kans als Drijfhout de diepte achter de verdediging opduikt, zijn schot scheert echter over de goal. OKVC blijft gas geven en is heer en meester, al moet het in de eerste helft ook twee goede kansen toestaan, maar speler/spits/manager van SGV kan ze voor de thuisploeg niet benutten. Aan de andere kant mist Niemeijer ook twee dotten van kansen, Ennio Mos speelt de spits prachtig vrij in de drukte, maar deze schrikt hier zo van dat hij hem over jaagt. Even later drukt Drijfhout goed door, maar nou vind de spits de keeper op zijn weg.

 Ondertussen had Slagter zijn ritme gevonden en met een aantal succesvolle dribbels is hij een constante plaag voor de Schildwolder gastheren. OKVC kan het overwicht echter niet uitdrukken in een voorsprong en gaat de rust in bij een 0-0 stand.

 In de rust was Bert Reitsema al gaan warmlopen om voor Mos het veld in te komen. Reitsema die op de bank was begonnen haalde vrijwel meteen zijn gram, want hij schatte een pass van Slopsema op waarde en kon met een fraaie passeerbewegingen de bal in het lege doel tikken. 1-0 een mooie opsteker voor de van een blessure terugkerende Reitsema, die als voetbalnomade al vele clubs in de regio heeft versleten maar nu op zijn plek lijkt bij zijn jeugdclub. Reitsema was op de bank begonnen maar viel sterk in en kon de bal voorin goed vasthouden. De 0-2 begon ook bij Reitsema, hij stuurde met leep balletje Niemeijer weg en die joeg de bal hard in de goal. Niemeijer had luttele minuten later zelfs zijn tweede kunnen maken na een prachtige aanval en dito voorzet van invaller Van der Helm die samen met Korf en Bert Reitsema op de bank zat vanmiddag. SGV kreeg ook in de tweede helft wel kansen, maar vaak wist de Schildwolder spits geen raad met kopballen.

 Toch kwam de thuisploeg vlak voor tijd terug in de wedstrijd en was het even alle hens aan dek bij de ploeg van De Vries. In blessuretijd maakte Niemeijer nog de 1-3 vanaf de stip na een makkelijk gegeven penalty door de overigens goed fluitende arbiter (24 jaar)

 Een mooie overwinning die de ploeg op een knappe 4e plek zet. Voor een promovendus tot nu een prima seizoen. Aankomende zaterdag komen de Heracliden op bezoek in Oldehove, waar naar verluidt na afloop weer mooie vleesprijzen worden verloot ten bate van de voetbalvereniging, reden genoeg om gezellig langs te komen aan de Boventilsterweg.

 Opstelling OKVC:

 Van der Zijl; Meijer, Delies ©, Slopsema, Davids; Mollema (70’ Korf), De Boer, Slagter, Mos (45’ Reitsema); Drijfhout (70’ Van der Helm), Niemeijer.


OKVC knokt zich langs Stedum.

 Vanmiddag mocht er weer gevoetbald worden in Oldehove. Waar bijna alle wedstrijden zijn afgelast (alleen Poolster – Westerlee 2-3 ging door) had OKVC zijn velden prima in orde. Consul Tiemen Baar en zijn assistent van Mourik keurden rond half 12 het tweede veld van de Olhoofster vereniging goed en zo kon er om half drie onder winterse omstandigheden worden afgetrapt.

 Stedum was een voor OKVC geen bekende ploeg, wat de Olhoofsters wel wisten was dat bij winst de ploeg op 7punten werd gezet en OKVC steviger in de middenmoot terecht  zou komen. De stand geeft wel een vertekend beeld omdat sommige ploegen 2 å 3 wedstrijden minder hebben gespeeld vanwege afgelastingen.

 In een regenbuitje werd vanmiddag afgetrapt en al snel werd duidelijk dat Stedum OKVC het spel liet maken. De ploeg probeerde middels snelle counters gevaarlijk te worden. OKVC had wat moeite om het spel te maken en het tempo lag hiervoor ook te laag om echte kansen te creëren. Er werd slordig gevoetbald op een prima bespeelbaar veld. Stedum hield tegen wat het kon en ging daarbij in het eerste half uur al twee keer over de grens en de ploeg zag twee gele kaarten na harde charges. Het was vechten tegen de bierkaai voor Stedum want goudhaantje Sander Drijfhout werd goed ingespeeld in de zestien en draaide mooi bij zijn mannetje weg en 1 op 1 met de doelman maakte de goalgetter geen fout en tekende voor de 1-0.

 OKVC leek een beetje van slag en het ging minder goed voetballen. Doelman van der Zijl voorkwam nog een goal met puike redding op een vlammend schot van zo’n 25 meter. Deze redding betekende dat OKVC met een voorsprong kon gaan rusten en trainer de Vries zijn mannen kon toespreken om de 3 punten in Oldehove te houden, want dit was alles behalve zeker.

 De tweede helft kroop Stedum meer uit haar schulp. De ploeg ging aanvallender spelen en dwong OKVC steeds verder terug en een serie gevaarlijke corners werden allen vakkundig onschadelijk gemaakt door de sterk spelende verdedigers/doelman. Diezelfde verdedigers zorgden voor meer vreugde aan de bovenstilsterweg, want het was Edwin Slopsema die een vrije bal zeer fraai voor de goal bracht en aanvoerder en verdedigingsmaatje Delies kon zijn hoofd hard tegen de bal aan zetten en bracht de thuisploeg op 2-0. Even daarvoor was er ook al een goal gevallen uit zo’n vrije bal van Slopsema, alleen stond van der Helm buitenspel volgens de grensrechter.

Met de 2-0 was het verzet van de gasten wel gebroken en ze lieten zich steeds verder frustreren. Scheidsrechter Traa liet het teveel gebeuren en de wedstrijd leek even te ontsporen. Maar deze voorsprong deed OKVC goed, want Stedum ging steeds meer risico’s nemen en hier profiteerden de gastheren van door uit te lopen naar 4-0. Eerst was het Niemeijer die simpel kon binnentikken na goed voorbereidend werk van v/d Helm en 5 minuten voor tijd was het Gerd Groenewoud die op aangeven van Jelmer Korf de eindstand op het bord zette.

 

Een prima wedstrijd van de zwart-witte brigade uit Oldehove. Tegenvaller was het uitvallen van de flegmatieke technicus Sander de Boer. Hij moest zich na een half uur al laten wisselen met op het oog een behoorlijke knieblessure. Hopen dat hij zijn team weer kan helpen na de winterstop. Volgende week word er afgereisd naar Garmerwolde om de eerste seizoenshelft af te sluiten. Een belachelijke aanvangstijd van 12:30 zorgt er voor dat het puzzelen wordt voor de Vries want er zijn ook gewoon jongens die werken op zaterdagochtend, maar heeft GEO blijkbaar geen boodschap aan.

 

Op rapport:

 V/D Zijl: 8 Belangrijke reddingen en een clean sheet

Meijer: 8 Fel en vol energie, erg belangrijke kracht

Delies 8,5: Besliste de wedstrijd met mooie kopgoal

Slopsema 9: verdedigend niet te passeren en goede assist

V/D Helm:8 Verdedigend prima en aanvallend ook erg gevaarlijk

Jimmink:8 Controleur en baas op het middenveld

De Boer: ----viel al snel uit----

Groenewoud: 8 Scoorde wederom

Mollema:8,5 Werkte zich een slag in de rondte, had een goal verdiend

Drijfhout 7,5: goeie goal, maar moet voetballend meer brengen

Niemeijer:7 Speelde matig

 

Usai: 7,5 viel wederom erg sterk in

Korf: 7,5 moest na half uur al invallen en deed dit prima

Davids: te kort in actie voor beoordeling


OKVC verliest in Holwierde  

Op een koude zaterdagmiddag trok de brigade van trainer Bert de Vries naar het noorden van de provincie om het daar in Holwierde op te nemen tegen de plaatselijke VV. Trainer de Vries is geen onbekende in Holwierde. De Appingedammer heeft jaren voor Holwierde gevoetbald en ook zijn trainerscarrière begon op sportpark Katmis.

Sportpark Katmis is vernoemd naar een van de drie wierden die het dorp rijk is. Naast Katmis vinden we hier ook Holwirth en Bantsum. Deze plaatsen zijn begin 20e eeuw verenigd als Holwierde. Het dorp werd zwaar getroffen bij de bevrijding van Delfzijl. Student Sociale geografie en planologie Ennio Mos gaf al bij binnenkomst in het dorp aan dat dit typische naoorlogse bebouwing was. 

Van de 980 inwoners die het dorp telt trokken er zo’n 100 naar het sportpark om de wedstrijd te aanschouwen. Het veld was redelijk bespeelbaar, maar naar mate wedstrijd vorderde waren de glijpartijen ook frequenter. Met een behoorlijke windje was het koud vertoeven aan de zijlijn, maar de hoop op hartverwarmend spel en een lekker bakkie koffie maakte het toch wel aangenaam. Scheidsrechter vandaag was de heer A. Vegter uit Groningen. 

OKVC dat het vandaag ook zonder Martijn Delies moest doen (ziek), probeerde de thuisploeg gelijk onder druk te zetten en leek niet onder de indruk te zijn van de koploper. Alleen ging het druk zetten niet georganiseerd en Holwierde kon hier makkelijk onderuit voetballen. De trotse koploper is nog ongeslagen en heeft een goede balans in het elftal. Een solide verdediging met no nonsens attitude, een sterke as met creatieve middenvelders en een boomsterke spits met snelle jongens daarom heen.

Holwierde had het meeste balbezit en OKVC probeerde met snelle uitbraken gevaarlijk te worden, maar was vaak te slordig of onrustig. Duels waren er ook voldoende en de jonge scheidsrechter had moeite om consequente beslissingen te nemen, wat tot enige frustratie leidde bij zowel Holwierde als bij OKVC. Na een half uurtje werd de ban gebroken voor Holwierde. Centrale verdediger Ryan Semmens kon zo het middenveld oversteken en met zijn linkerbeen streepte hij de bal vol in de kruising achter de kansloze doelman van der Zijl. Hierna stroopte OKVC de mouwen nog maar eens op en ging feller spelen. Dit leidde tot meer dreiging voorin, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Mogelijkheden wel, maar de doelman van Holwierde is geen moment in de problemen geweest. Op slag van rust was er nog een mogelijkheid voor de jonge Ennio Mos, maar de keuze om de bal in een maal te volleren was niet de juiste en hij zag zijn bal ver over het doel gaan.

Na de rust wilde OKVC haar goede lijn van de laatste tien minuten doorzetten en de gastheren leken de controle even kwijt, leken want na 10 minuten werd spits Torbed weggestuurd en met een knappe kapbeweging in de ‘’16’’ speelde hij zich kundig vrij en prikte de bal achter de Olhoofster doelman. 2-0.

Een klap voor de gasten, maar nog geen 5 minuten later had het recht op een strafschop als linksback van der Broek de bal tegen zijn arm krijgt. OKVC heeft dit seizoen zo al 4 strafschoppen tegen gekregen, maar ondanks het appelleren van de OKVCers. Wuifde leidsman Vegter deze ‘’penalty shout’’ weg. Toch ging OKVC niet bij de pakken neerzetten en leverde strijd en inzet om de wedstrijd nog te kantelen. Dit siert de ploeg van de Vries, want in eerdere verliespartijen (LEO,SIOS) was deze mentaliteit ver te zoeken. Er worden stappen gemaakt.

OKVC ging risico’s nemen en bracht met Cristian ‘’Vieri’’ Usai een extra spits om een aansluitingstreffer te forceren. Hierdoor ontstonden er ruimtes voor Holwierde en in de slotfase wist de thuisploeg nog naar 3-0 te counteren via wederom Torbed. 

Uiteindelijk stond OKVC dus voor het eerst sinds 7 oktober weer eens met lege handen om 16:15. Hoeft de ploeg zich niet voor te schamen, want Holwierde was vandaag de betere ploeg. Deze week met zijn allen weer hard trainen en aankomende weken treft de ploeg Stedum en GEO en gaat dan de winterstop in.

Verdediger van der Helm was daar nog niet mee bezig; ‘’Ik ben aan het verbouwen thuis dus voordat John Williams met zijn klusteam de boel overneemt, moet ik nog even aanpoten. Daarom ga ik vanavond spare ribs halen bij Andre Dokter, zo kan ik nederlagen beter verwerken, want als ik de hele week in de put zit hierdoor kan ik niet verbouwen natuurlijk’’

Volgende week  (9december) 14:30 ontvangt OKVC nummer 9 Stedum aan de Boventilsterweg. Het belooft een mooi duel te worden en we zie u dan ook graag langs de lijn. Het gerucht gaat dat selectiespelers Meijer en Groenewoud zelfs weer enkele prijzen zullen verloten en als u niet wilt dat Jan Stavast weer met de rollade naar huis gaat kom dan gezellig langs in Oldehove.

Opstelling OKVC:

Van der Zijl: Dieleman, Slopsema (Usai/78), Meijer, v/d Helm; Mos (Drijfhout/73), Jimmink, De Boer; Mollema, Groenewoud (Korf/88), Niemeijer.


OKVC op eigen veld niet langs de Fivel 

Vandaag was het een bijzondere dag in Oldehove, niet alleen speelde het vlaggenschip van de plaatselijke VC thuis, maar ook Sint Nicolaas koos het sportpark aan de Boventilsterweg als zijn rendezvous punt. Met een heuse helikopter kwam de krasse knar aan op het voetbalveld wat veel publieke belangstelling opleverde. Zijn pieten wisten zelfs de warming up te onderbreken, met speciale wedstrijdenergie kruidnoten.

Voor OKVC dat volgende week aan mag treden tegen koploper Holwierde was het een belangrijke wedstrijd. Bij winst zou de equipe van trainer de Vries aansluiten bij de subtop, wat een bijzondere prestatie zou zijn voor de promovendus. Met de drie punten van vorige week bij Westerlee nog in de kledingtas was er voldoende vertrouwen. Ook kan de ploeg vertrouwen op het feit dat het al twee wedstrijden haar doel schoon heeft weet te houden en weet men dat het gewoon moeilijk scoren is tegen de zwart witte brigade. OKVC moest het vandaag naast de gebroeders Sieperda ook zonder de geblesseerde in bloedvorm verkerende Bert ‘’beckham’’ Reitsema doen. Daarnaast was Jasper Jimmink afwezig die in Amsterdam verschillende lezingen over de lastige casus hoe krijg ik mijn uien op het natte land droog, bezocht.

Trainer de Vries moest dus even puzzelen, maar kon gelukkig een aantal jongens uit het talentvolle 2e elftal mee krijgen, omdat zij hun wedstrijd afgelast zagen. N. Pieltjes, C Usai, B, Davids (nee niet het broertje van Edgar), D Dieleman, M v/d Beek begonnen hierdoor op de bank en spits Drijfhout die vorige week zijn tweede van het seizoen maakte, mocht zelfs in de basis starten. 

De wedstrijd op een goed bespeelbaar 2e veld van OKVC begon wat afwachtend van beide zijdes. Zowel de Fivel als OKVC kwamen niet echt aan voetballen toe hanteerden vooral veel de lange bal. OKVC kwam echter zoals vaker dit seizoen al vroeg op voorsprong. De in genade aangenomen de Boer stuurde Niemeijer diep en die vond bij de tweede paal de kleinste man van het veld en Gerd Groenewoud kopte in de 4e minuut feilloos binnen en liet de doelman kansloos. Een mooie aanval en dito goal van de gastheren wat resulteerde in een op dat moment verdiende voorsprong 1-0.

OKVC bleef gevaarlijk, maar ook kwetsbaar in de omschakeling. Wat al binnen de tien minuten de gelijkmaker opleverde. Een voorzet van de linksbuiten van de Fivel werd nog van richting veranderd, maar dit deerde spits Havinga er niet van de bal kiezelhard achter doelman van der Zijl te koppen. Nog geen 5 minuten later moest van der Zijl  wederom handelen, want een zeker doelpunt leek in de maak, maar met een uiterste krachtsinspanning wist de sluitpost van OKVC de bal uit de goal te ranselen. OKVC had het even moeilijk maar herpakte zich uiteindelijk nog voor het rust signaal. Na een half uur kwam OKVC dan ook weer op voorsprong. Ennio Mos stuurde Korf na een mooie 1-2 de diepte in die trok de bal strak voor en bij de 1e paal kon Niemeijer simpel binnen tikken. 2-1 OKVC had zijn voorsprong te pakken en kon deze zelfs uitbreiden na een gevaarlijke aanval over links. De bal werd prima teruggelegd en Korf had bal voor het inschieten, maar raakte de bal verkeerd en ook de rebound was niet aan Drijfhout besteed die iets te gehaast inschoot. Gerust werd er dus ook met een 2-1 voorsprong voor OKVC.

De tweede helft was van OKVC kant van bedenkelijk niveau, er werd onrustig gevoetbald wat leidde tot veel balverlies en daardoor veel omschakelen. Hierdoor werden de ruimtes tussen de linies erg groot en verloor de thuisploeg de slag op het middenveld. Een salvo aan corners leidde uiteindelijk de gelijkmaker in. De zoveelste gevaarlijke corner werd door verdediger Slopsema in eigen doel gewerkt. 

Dit was voor OKVC geen wake up call en het bleef eigenlijk slecht spelen. Gevaarlijk werd het amper nog en het waren de gasten uit Zeerijp die de beste mogelijkheden kregen, maar het was te danken aan v/d Zijl, Meijer, Slopsema, Delies en v/d Helm dat de bezoekers er niet met de winst vandoor gingen. Ook had ook OKVC een beetje geluk dat de voorwaartsen van de Fivel nou niet bepaald hun beste dag hadden gezien het aantal gemiste (grote) kansen. OKVC moest het doen met wat schoten uit de tweede lijn, maar maakte op basis van de tweede helft totaal geen aanspraak op drie punten. OKVC bracht nog wat verse krachten in de hoop toch de drie punten in Oldehove te houden. Maar uiteindelijk was het een puntendeling die gastheren ten deel viel.

Op basis van de tweede helft mag OKVC blij zijn dat het een punt behaalde, maar de ploeg is nu al 6 wedstrijden ongeslagen en daar mag het best trots op zijn. Volgende week de kraker tegen Holwierde waar trainer de Vries een historie heeft. ‘’ Ik ga op fiets volgende week en als we drie punten pakken fiets ik door naar Oldehove’’ aldus de in Appingedam woon achtende oefenmeester.

Verdediger Slopsema was ietwat teleurgesteld over deze wedstrijd; ‘’ Het is jammer, we halen zoveel weg achterin en dan bij zo’n corner stuit die bal op en schiet ik hem eigen goal, heel vervelend en ik denk dat ik huilend van het sportpark ga vandaag’’

Opstelling OKVC:

Van der Zijl; Meijer, Delies ©, Slopsema, v/d Helm; Mos (Davids/64), Korf, de Boer; Groenewoud (Usai/79), Drijfhout (Mollema/60), Niemeijer.


Okvc in matige wedstrijd dik verdiend langs Westerlee. 

De 2e verre uitwedstrijd voor de delegatie van okvc stond op het programma in en tegen Westerlee. Okvc mist nog steeds de geblesseerde gebroeders Sieperda en ook kon spits tevens topscorer Niemeijer er niet bij zijn wegens persoonlijke redenen.

Westerlee staat voor aanvang van de wedstrijd 1 plek hoger geklasseerd met 10 punten tegen de 9 punten van Okvc.

De wedstrijd begon moeizaam voor beide ploegen, de scherpte ontbrak in vele dingen. Gevaarlijk werd Westerlee niet, verder dan een rolletje van buiten de 16 kwam het niet. Na 25 minuten kwam een goede uitbraak van Okvc, Jelmer Korf werd diep gestuurd en ging voor eigen succes, deze poging ging naast terwijl Sander de Boer links van hem de ongekende vrijheid had om de 0-1 binnen te schuiven. Vlak hierna kreeg Okvc een domper. B. Reitsema raakt geblesseerd aan de hamstring in een sprint en wordt kort hierna ook vervangen door Groenewoud. In de 43e minuut is het wel raak! Na goed positiespel is het Jimmink die de bal op de 16 meter krijgt, het overzicht bewaard en de bal neerlegt voor de ingelopen Korf die de bal tegen de touwen schiet. 0-1. 1 minuut later krijgt okvc de kans op 0-2, Mollema word diep gestuurd en komt 1 op 1 met de keeper maar de keeper red op zijn inzet.

Na de rust komt Okvc beter uit de startblokken maar vergeet de 0-2 te maken. Mollema, Groenewoud, Mos en de Boer kwamen bij deze kansen toch wat scherpte tekort. Westerlee ruikt hierdoor bloed maar verder dan wat voorzetten en schoten van afstand weten ze het doelman van der Zijl niet moeilijk te maken. Het gevaarlijkste moment van Westerlee is een vrije bal van randje 16. Deze word hard en secuur over de muur geschoten en vliegt slecht enkele centimeters langs de kruising. Hierna volgen weer wat kansjes voor Okvc in een hectische tevens mindere fase. Helaas blijft de score steken op een 0-1 voor de bezoekers uit Oldehove die inmiddels al met 5a6-0 voor hadden moeten staan. In de 88e minuut is het dan toch raak, invaller Drijfhout die slechts 2 minuten in het veld staat verschalkt de doelman van Westerlee met de buitenkant van zijn linkervoet. Dit is tevens de eindstand.

OKVC is de laatste 5 wedstrijden ongeslagen en wist de laatste 2 wedstrijden geen tegengoal te incasseren. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Fivel en hoopt Okvc het gat met de onderste regionen te vergroten om goed mee te blijven doen in de middenmoot. Spits Niemeijer zal dan weer present zijn, Reitsema moet vrezen voor een terugkeer na de winterstop.


OKVC thuis simpel langs Middelstum

Als een ware herfstdag begon deze zaterdag maar om half drie scheen er een heerlijk zonnetje over het sportpark aan de Boventilsterweg in Oldehove. En gelukkig voor het publiek bleef het ook droog tijdens de wedstrijd. De regen voor de wedstrijd zorgde voor een heerlijk snelle grasmat vandaag wat tot een vermakelijke wedstrijd leidde, waarin OKVC niet in de problemen is geweest.

De gastheren kenden een wat onwennig begin als promovendus, maar blijft met deze overwinning inmiddels al 4 wedstrijden ongeslagen. Dit ondanks de lange afwezigheid van de ervaren en gebroeders Sieperda door vervelende blessures. Edwin als rustpunt op het middenveld en aanvoerder Sieperda met energie in de fronilinie. Des te vervelender dat trainer de Vries vandaag ook Slopsema en Reitsema zag uitvallen met blessures.

OKVC wou vandaag de punten in Oldehove houden en ging vanaf het begin in de aanval nam meteen het heft in handen. Middelstum kon maar moeilijk onder de druk uit voetballen en hanteerde vaak al snel de lange bal, tot enig gevaarlijk leidde dit amper want de verdediging van OKVC stond goed georganiseerd en keeper van der Zijl had een rustig middagje.

Bij vlagen liet OKVC leuke aanvallen zien, maar vaak was het te gehaast en daardoor te slordig. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong toen Ennio Mos zich knap vrijspeelde op het middenveld en met een prachtpass Reitsema wegstuurde over rechts. Die trok de bal strak voor en Niemeijer kon simpel binnenglijden 1-0. Dit leek OKVC goed te doen, want de ploeg zette door en Middelstum mocht van geluk spreken dat het met een minimale achterstand mocht gaan rusten. De ploeg had al wel gewisseld want na een half uur greep trainer Scholtens in door de gefrustreerde nr 10 die al geel op zak had er af te halen.

De rust had de gasten blijkbaar goed gedaan en de thuisploeg allerminst, want OKVC begon zwak en leek het even kwijt, maar Middelstum was niet bij machte hier van te profiteren en al snel stelde het middenveld onder leiding van de goed spelende Jimmink orde op zaken. De gasten moesten ook al snel hun laatste wissel gebruiken omdat hun robuuste stopper niet door kon.

OKVC nam het initiatief weer over en bleef gevaarlijk zo kon Niemeijer vrij inkoppen  -op aangeven van de energieke Korf- maar mistte de bal. Ook raakte Delies nog de lat en kon de keeper ternauwernood uit de scrimmage redden. Maar ontkomen was er niet aan vandaag voor de sympathieke bezoekers.

Danny Mollema gooide het duel in het slot na goed doorzetten in duel met de uitkomende doelman. 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. De thuisploeg voetbalde makkelijk en de moegestreden Middelstummers probeerden nog wel extra mensen naar voren te sturen, maar de Olhoofster was vandaag niet te passeren en het gevaar van de counter was er constant en als OKVC hier wat zorgvuldiger was geweest was het nog verder uitgelopen.

De grootste kans was voor Ennio Mos die zijn goede optreden kon belonen met een prachtgoal, maar omspeelde de keeper te ruim en moest uiteindelijk terugleggen op de ingevallen Groenewoud en die schoot maar centimeters naast.

Het bleef bij 2-0 vanmiddag en daar kon iedereen zich wel mee verzoenen. OKVC houdt voor het eerst dit seizoen de nul en blijft inmiddels al 4 wedstrijden ongeslagen.

Een belangrijke overwinning voor de equipe van de Vries dat met een goed gevoel het vrije weekend in kan.

Reitsema zei later ‘’Dit vrije weekend komt me wel goed uit, zo kan ik mooi herstellen en er in Westerlee weer bij zijn’’ ‘’ Het is jammer ik heb al vier assists gegeven dit seizoen en zit er gewoon lekker in en voel me fitter dan ooit, maar ik kom sterker terug’’ aldus Bert Reitsema. 

Opstelling OKVC:

van der Zijl; Meijer, Delies©, Slopsema (Dieleman/45),van der Helm; Jimmink, Korf, Mos; Mollema (Groenewoud/85), Reitsema (59/de Boer), Niemeijer.