Corona & OKVC

Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot Corona maatregelen bij vv O.K.V.C.


Drukte in de kantine en op het terras

We zien dat het in de kantine en op het terras vaak te druk is. Een vriendelijk toch dringend verzoek om in de kantine en op het terras te zitten (en niet staan). In de kantine staan per tafel een aantal stoelen. Voor buiten betekent dit per houten bank twee personen en per tuintafel twee personen. De plastic stoelen kunnen eventueel gebruikt worden op het terras of op het grasveld voor het terras als hierbij 1,5 meter afstand wordt gehouden. Deze regels gaan niet op voor mensen uit één huishouden of voor jeugd tot en met 17 jaar. 

Bestuur vv OKVC


Corona maatregelen OKVC

Een nieuw voetbalseizoen is begonnen nadat het vorige seizoen abrupt werd afgebroken. Covid-19/Corona is nog steeds zeer bepalend in ons dagelijks leven. Ook bij het voetballen. Het is daarom goed om een aantal zaken op een rij te zetten. Naast de standaardregels (blijf thuis bij milde klachten van jezelf of gezinsleden, handen wassen, niezen in je elleboog, geen handen schudden en afstand houden) zijn er regels van toepassing in/om onze sportaccommodatie. Deze regels zijn gebaseerd op het protocol verantwoord sporten van NOC NSF:

  • Kom kort voor de training naar het veld en ga na de training weer direct naar huis.
  • Douchen na trainingen mag, maar bij voorkeur thuis douchen. 
  • Toeschouwers zijn welkom bij trainingen en wedstrijden. Denk er hierbij wel aan om afstand te houden. 
  • De looprichting is van de hoofdingang naar de kleedkamers en dan naar buiten bij kleedkamer 1 (met voetbalschoenen aan kun je ook naar binnen bij de nooddeur ter hoogte van kleedkamer 3) of van de hoofdingang naar de kantine en dan bij het terras weer naar buiten.
  • In bepaalde ruimtes (ballenhok, wc's, kleedkamers, kantine en bestuurskamer) is een maximaal aantal personen toegestaan. Dit staat bij de deur aangegeven. Hierbij gaat op: personen uit een gezamenlijk huishuiden hoeven geen afstand te houden tot elkaar, evenals kinderen tot en met 12 jaar (onderling en naar andere leeftijdsgroepen) en kinderen van 13 tot en met 17 jaar (onderling). Ook in de dugouts houden we afstand. 
  • Bij binnenkomst in de kantine worden contactgegevens gevraagd. Dit betreft volledige naam, datum en aankomsttijd en placering, telefoonnummer, e-mailadres en toestemming. De gegevens kunnen alleen opgevraagd worden door de GGD voor een bron- en contactonderzoek. De gegevens worden na 14 dagen vernietigd. In de kantine en op het terras zijn vaste zitplaatsen van toepassing (niet staan). 
  • Neem je eigen drinken of fles voor water mee. Scheidsrechters krijgen een eigen fluitje.

Meer informatie? Op de site van NOC NSF en de KNVB staan protocollen en FAQ's. Mochten er zaken niet duidelijk zijn geef dit dan door aan een van de bestuursleden. 

Bestuur OKVC